ACG MannekenPisTrail goes international met 350 deelnemers!

IMGL0906Na veel voorbereidend werk met een zeer enthousiaste ploeg was het vandaag eindelijk zover. Onze 3de editie van de Mannekenpistrail werd op gang geschoten onder een stralende zon.
Trailrunning staat voor ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) rennen en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer lopers zoeken deze uitdagingen op, ten bewijze de 350 atleten die deze editie kleurden waaronder enkele atleten uit het buitenland (Nederland, Luxemburg, Letland, Spanje, Australie). Op zoek naar meer beleving in plaats van de massalopen over asfalt. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de omgeving, dit met het nodige respect voor de natuur. Nieuw dit jaar was een Teamtrail waarbij elke atleet een deeltje van het parcours aflegt en op die manier een estafetteloop doet.

De weergoden hadden het parcours de voorbije dagen zacht gemaakt, enkel de Boelaremeersen zorgden voor wat modder. Dit keer mochten de atleten na de start onmiddellijk de Steenstraat trotseren om daarna de Vesten en Dierkost te smaken. Daarna trokken de atleten richting Dender om daarna de gevreesde beklimming van de Muur aan te vatten! In deze 3de editie mochten zowel de atleten die kozen voor de korte afstand (M15) als de atleten die voor het volle pond gingen (M25) onze trots beklimmen. De deelnemers werden door het park en de hondenschool naar “ongekende” hoogtes geleid, om nadien na een welverdiende afdaling richting Wambas en Raspaillebos af te zakken. Ondertussen hielden Juliaan Van Lierde (ACG) en Petra De Walsche (Runners Evergem) het tempo hoog en kwamen eerst door op  de kapelmuur.

Elkeen heeft zijn verhaal in deze trail. Jorge Gonzalez de Matauco (Palma) maakt een journalistieke reportage rond de Muur en dan past een deelname aan onze MannekenPisTrail daar natuurlijk in! Oliver Mestdagh (Melbourne, Australia) deel uitmakend van de Melbourne Dandenong Trail runners kwam eens proeven van een “Belgian trail”.

De korte afstand mocht na de doortocht aan de Wambashoeve onmiddellijk richting Gavers om daarna de boelaremeersen te trotseren.  Net als vorig jaar wist Gianni Allebosch (GETT)  de overwinning te behalen over de goed 15,5Km in net geen 1u03m! Bij de dames ging de overwinning naar Isabelle De Poï (T2rail-Raidlight).

Ondertussen bleven onze kinderen ook niet bij de pakken zitten en zij werden er op het terrein om en rond het Openluchtzwembad op uit gestuurd om tijdens de Kidsrun het beste van zichzelf te geven. Met het eerder geaccidenteerde parcours kregen zij een “minitrail” te verwerken. Over een afstand van 750m waren Jef Dierickx en Louise De Jonge de besten, over 1500m waren dat Milan Collyns en Laure Van Snick.

Na 1u37 en met een gemiddelde van net geen 15 km/u en 300 positieve hoogtemeters kwam ACGer Juliaan Van Lierde als eerste aan de aankomst, kort gevolgd door Wazo De Rouck (ACG) en Sammy Van De Ven. Petra De Walsche (Runners Evergem) wist na goed 2u te overwinning binnen te halen bij de dames voor Griet De Geyter (Stax) en Liesbeth De Saedeleer (ALVA).

Mannen, vrouwen, jong en oud, iedereen was vandaag top en allen zorgden ze er voor dat dit weer een topeditie was!

Om af te sluiten willen we zeker alle vrijwilligers en partners bedanken, want zonder hen is dit alles uiteraard nooit mogelijk. Om en bij de 100 vrijwilligers zorgden ervoor dat deze trail veilig kon verlopen voor onze atleten! Proficiat aan hen en bedankt in naam van alle atleten!

Foto’sde 2015 aftermovieUitslag.

Het MannekenPisTrail team.