ACG MannekenPisTrail steunt Hachiko!

De ACG MannekenPisTrail steunt de vzw HACHIKO, een door de overheid erkende maar niet gesubsidieerde organisatie, die mensen met een motorische beperking of epilepsie helpt. Afhankelijk van giften, sponsoring en de steun van sympathisanten wordt het mogelijk dat de vereniging de assistentiehonden (hulp- en meldhonden) volledig gratis kan schenken aan mensen die hen nodig hebben.

Een hulphond kent ongeveer 50 commando’s zoals het oprapen en brengen van voorwerpen, deuren openen en sluiten, lichtschakelaars bedienen, helpen bij het winkelen, … Allemaal kleine taken waarmee mensen met een motorische beperking het moeilijk kunnen hebben maar door de hulp van de hond hun zelfstandigheid kunnen vergroten en zo een hogere levenskwaliteit wordt nagestreefd.

Een meldhond wordt opgeleid om bvb. een epilepsieaanval te voelen aankomen en hun baasje op een of andere manier daarvan te verwittigen, of om onmiddellijk na een aanval bvb. een alarmknop in te drukken, een telefoon of medicatie aan te reiken.

De vzw HACHIKO zal  voorafgaand aan de podiumhuldiging een kleine demonstratie geven.

De vzw HACHIKO weet zich ook vertegenwoordigd in de ‘goodiebag’ met een uniek, mooi en bruikbaar geschenk!